Pécsi Rotary Advent – online!

A Rotary Club Pécs 2014 óta rendezi meg Pécs Városában a Rotary Adventet, mely a város egyik legnagyobb jótékonysági eseményé nőtte ki magát az évek során.

2020-ban immár 7. alkalommal rendezzük meg a november 29-én nyíló és december 23-án záruló jótékonysági rendezvényünket, melynek keretében tehetséges, de anyagilag rászoruló fiatalokat és családjukat támogatunk minden nap 100-100 ezer Ft adománnyal.

Idén 28 általános és középfokú intézmény egy-egy jelöltje részesülhet ebben a kiemelt támogatásban. A 2,8 millió Ft adományt Pécs Város cégei, intézményei és a város polgárai adták össze és fizették be a Pécsi Rotary Club Alapítvány számára. A jelölteket az iskolai közösségek választhatták ki, támogatásukat a Pécsi Rotary Club Alapítvány Kuratóriuma hagyta jóvá.

A COVID járvány miatt az idei Pécsi Rotary Advent más lesz, mint a korábbi években megszokott, Széchenyi téri ünnepélyes átadó.

Idén az iskolák a kitüntetettjük köszöntésére rövid karácsonyi kisvideókat állítanak össze, melyek az átadás napján felkerülnek a Rotary Club Pécs YouTube csatornájára és Facebook oldalára. Ebben szerepelnek a kitüntetett diákok, az osztálytársak és a nevelők tanárok is, akik igy köszöntik diákjukat. 2020. november 29-től, azaz Advent első vasárnapjától egy-egy iskola műsora lesz látható a fent említett online csatornákon.

Az adományokat szűk családi körben a Rotary Club Pécs képviselői adják át a diákoknak személyesen a támogatott iskola napján.

Az iskolai közösségek nagyon készülnek, rendkívül kedves videók készülnek, melyeket érdemes megnézni. Az adventi kisvideók az alábbi linkre kattintva érhetők el:

Reméljük az adományok segítenek ezeknek a nehéz sorsú embereknek a mindennapjain, kis melegséget visznek szívünkbe Advent idején.