Rotary sétány

A körsétány kialakítására az 1930-as évek elején került sor Ereth Ede bőrgyári vezérigazgató magánadománya révén. A körsétány kialakítását a RC Pécs szervezte. A sétány a mecseki parkerdő része, fenntartását a város tervezi és végzi.

A RC Pécs fennállásának 70. évfordulója alkalmából (1998) nagyszámú támogatóval együtt a klub több célú projektet valósított meg, melyet Dévényi Sándor klubtársunk, Ybl és Kossuth díjas építész tervezett, a megvalósítás munkáit Lengyel Tamás klubtársunk irányította. A projekt keretében 2400 m2 parkoló kialakítása és a sétány felújítása is megvalósult, kiszélesítésre került. A pihenő a sétány déli oldalán került megvalósításra, elhelyezésre került egy „útjelző kő” Rotary Körsétány felirattal. Az emlékkőre vésetett az 1928-as klubalapítók neve és egy meghatározó rotarys mondat: MEGÉRTÉS ÉS JÓSZÁNDÉK. A munkálatokból a klub tagjai alaposan kivették részüket, önkéntes munkájuk révén.

2011-ben a RC Pécs újjáalakításának 20. évfordulója alkalmából a sétány bejáratánál pihenőt alakítottunk ki V. Harcos Kornélia klubtársunk tervei alapján, szintén sok önkéntes munkával. A Mecseki Parkerdő szakmai támogatásával tanösvényként is működik a sétány, sok kicsi és felnőtt okulására, megismertetve a Mecsek jellemző fa fajtáit.