Rotary segítségnyújtás Horvátországnak

A 2020. december 29-i 6,4-es erősségű földrengés Horvátország 50.000 lakosát érintette, több mint 3.000 épület vált lakhatatlanná, 11 iskola és 5 templom sérült, illetve omlott össze.

A horvátországi Rotary District Kormányzója, Hrvoje Kenfelj írásban fordult segítségért a magyarországi Rotary District kormányzójához, Himer Lászlóhoz. Himer László kormányzó felhívást intézett a magyarországi klubok felé az azonnali segítségnyújtásra.

Az adományok gyűjtése azonnal elkezdődött a Rotary clubok részéről. Pécsi clubunk az eszéki Rotary clubbal és annak tagjával, Simits Józseffel hosszú évek óta jó kapcsolatot tart fenn, így a magyarországi adománygyűjtés koordinálását clubunk örömmel felvállalta. A magyar és a horvát clubokkal közösen egy olyan támogatási célt tűztünk ki szervezeteiknek, mely a segítségnyújtáson túl egy magasabb rendű, maradandó értéket is képvisel. Rotary clubjaink életében kiemelten fontos a diákok, fiatalok, gyermekek támogatása, ezen eszmeiség szellemében egy iskola vagy óvoda újjáépítése, felújítása mellett köteleztük el magunkat.

Erre a nemes célra várjuk vállalkozások és magánszemélyek adományait.

Miért érdemes a Rotary klubjaink segítségével adományozni? Mert, garantáljuk, hogy minden adományt 100%-ban a támogatás céljára fordítjuk, az adományok útját személyesen kísérjük végig, az adományozóinkkal személyes jó kapcsolatot tartunk fenn és a megvalósítás örömét is megosztjuk támogatóinkkal.

Az ATV 2021.01.19-i adását itt nézhetik meg:

http://www.atv.hu/…/video-20210119-a-horvatorszagi…

Számlaszámunk: Rotary Club Pécs 50700114-11055901

KÖSZÖNJÜK!