Rotary sárkányhajó verseny

2013. óta minden júniusban megrendezzük a Dél-dunántúli régió Rotary Sárkányhajó Versenyt Orfűn, a Pécsi tavon. A verseny valójában egy verseny, kb. 150 méteres pályán zajlik, melyet 1 perc alatt tesznek meg a versenyzők. Az esemény mégis főként arról szól, hogy együtt, egyszerre evezzünk, közben erősítsük a rotarys barátságot, és tegyünk jót, miközben jól érezzük magunkat.

Szabó László főszervező meghívására minden évben 6-9 Rotary Club érkezik a versenyre a Dél-Dunántúlról, de az RC Eszék, az RC Budapest Center, sőt a baráti Első Pécsi Lions Club is képviselteti magát. Vállalatok is nevezhetnek, hogy csapatépítő programjuk keretében egyidejűleg humanitárius céljainkat is támogassák. Minden csapat azonos színű pólóban evez, melyet nevezéskor adunk át. Abszolút kezdők, hölgyek, idősebbek is részt vehetnek, hiszen beszállás előtt elmondjuk a tudnivalókat, nem kell hozzá fizikai felkészültség.

A sárkányhajóban 10 fő tud ülve evezni. A nevező clubok létszámát szükség esetén az RC Pécs tagjaiból kiegészítjük. A nevezések függvényében 2-3 db sárkányhajó indul, melyben minden csapat (club) 3-4 futamot teljesít, mire kiderül, ki a nyertes. Vizsgázott kajak-kenu versenybíró biztosítja a verseny tisztaságát, az egyenlő esélyeket. A győztes csapat kupát kap.

A beszedett nevezési díjat humanitárius célokra fordítjuk: egyik évben a Gift of Life program keretében életmentő szívműtéteket finanszíroztuk, máskor a kárpátaljai Borzsován 50 gyermek 1 havi étkeztetését oldottuk meg.