Új elnöke van a Pécsi Rotary Clubnak

2024. június 11-én Orfűn tartotta a Pécsi Rotary Club a kihelyezett ülését, ahol sor került az ún. elnöki láncátadóra. Ez annyit jelent, hogy Dr. Pál Tibor elnöki éve lejárt és – a Club egyhangú döntésének megfelelően – az elnökséget Wilhelm József tagtársunk vette át.

Az esemény alkalmával a most leköszönő elnök röviden ismertette elnöki évének főbb eredményeit. Kiemelte, hogy a 2023-2024-es évben is folytatódott a Club három nagy jótékonysági programja: az RC Pécs Ösztöndíj Program, a pécsi Rotary Advent program és a Művészeti Gimnázium diákjai részére létrehozott ösztöndíj program. Ezek kapcsán összesen több, mint 8,8 millió Ft értékben 58 tehetséges, rászoruló diák részesült anyagi támogatásban.

Az RC Pécs tagjai és külsős adományozók nagylelkűsége mellett több olyan programunk volt, melyek bevételét a fenti célokra fordíthattuk. Ilyenek voltak a már rendszeres orfűi RC Pécs Sárkányhajó verseny, a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködve egy telt házas színházi előadás, az idén egy klubtagunk, Kocsis József nagylelkűségé folytán új helyszínen megrendezésre kerülő, minden eddigit felülmúló Pécsi Rotary Bál. Nagy megtiszteltetés volt, hogy idén is elfogadták felkérésünket Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy úr és művészbarátai, akik a „Bor zenéje” címmel tartottak egy remek, borkóstolóval, élő zeneszámokkal illusztrált jótékonysági előadást, melynek bevételét szintén céljaink megvalósítására fordíthattuk.

Nemzetközi vonatkozásban aktív kapcsolatot tartottunk az eszéki, a kolozsvári, székelyudvarhelyi és isztambuli társklubjainkkal.

Több, a családtagok, barátok számára is nyitott klubülést szerveztünk meghívott előadókkal. Emellett több „csapatépítő” programunk is volt, mint egy baráti hétvége Balatonon, valamint a már hagyománnyá váló Rotary disznóölés.

Az év során három új taggal (Fekete Éva, Kocsis József és Móricz Miklós barátainkkal) bővült az RC Pécs tagjainak sora.

Őszintén reméljük, hogy a 2024-2025-ös Rotary év is legalább ilyen sikeres lesz.